De levensduur van een plastic shampoofles? Zo lang duurt het voordat deze is afgebroken

Heb jij wel eens nagedacht over de levensduur van een plastic shampoofles? Hoe lang het eigenlijk duurt voordat die fles shampoo, conditioner of douchegel is afgebroken? We weten allemaal dat plastic zwerfafval een probleem is.

Neem nou een plastic tasje. Als deze ergens in de berm terecht komt, duurt het wel 10 tot 20 jaar voordat het is afgebroken. Dat ene, hele dunne, plastic tasje.

Als zo’n dun plastic tasje al een levensduur van 10 tot 20 jaar heeft, hoe zit het dan eigenlijk met de verpakkingen van onze verzorgingsproducten die we dagelijks gebruiken en gemaakt zijn van veel dikker, steviger plastic?

De levensduur van plastic & de plastic soep
Een derde van al het plastic dat wereldwijd wordt geproduceerd bestaat uit verpakkingen. En dat is héél veel. Om je een idee te geven: wereldwijd wordt er meer dan 400 miljoen ton plastic geproduceerd. Een derde hiervan, meer dan 130 miljoen ton, is dus plastic verpakkingen. Hoewel we dus zo veel produceren, wordt er van al dit plastic maar 9% gerecycled. 32% eindigt in het milieu en de rest wordt gestort of verbrand.

Dat betekent dat er op dit moment meer dan 5 biljoen stukken plastic in de zee drijven. Wist je dat 80% van deze plastic soep afkomstig is van het vaste land? Het komt via omwegen zoals de wind, onze riolen, onze geliefde grachten en rivieren in de zee terecht. Plastic flessen, zoals die van onze verzorgingsproducten, vallen hier ook onder.

 

Onze oplossing: een plasticvrije cosmeticamarkt!
Wij vinden dat ons land, onze zee én uiteraard onze aarde geen afval verdient wat heel lang nodig heeft om af te breken. Ons doel is daarom het realiseren van een plasticvrije cosmeticamarkt. Daarom zijn onze producten 100% plasticvrij én bestaan daarom uit natuurlijke ingrediënten.

Alle producten worden daarnaast liefdevol met de hand gemaakt in Nederland, op onze eigen productielocatie. We vervuilen de wereld dus niet met een omslachtig distributieproces waarbij we onze producten ver weg zouden laten maken. Goed dus voor jou én het milieu.

Ons avontuur begon met onze populaire Shampoo Bar, maar daar zijn wij niet gestopt. Ondertussen bieden we ook plasticvrije alternatieven voor conditioner met onze Conditioner Bar en kun je ook genieten van onze Body Bars zonder je druk te hoeven maken over een plastic verpakking die in het milieu terecht kan komen!

Vergeet ook niet onze plasticvrije oplossing voor scheerschuimflessen én onze plasticvrije Natuurlijke Deodorant. Onze producten gaan langer mee dan een variant omhuld met een plastic fles, dus onze producten zijn ook nog eens goed voor jouw portemonnee!

Hoe het zit met de levensduur van plastic verpakkingen van onze verzorgingsproducten? Meer dan 450 jaar. 

Dat is hoe lang het duurt voordat jouw harde, plastic shampoofles, conditionerfles of douchegelfles is afgebroken als het niet de verbrandingsoven in gaat en in het milieu terecht komt.

Vind jij ook niet dat onze aarde beter dan dat verdient? Sluit je dan aan bij #TeamPlasticVrij!

Sorteer op
 • Cinnamon Roll Shampoo Bar
  Cinnamon Roll Shampoo Bar
  € 8,75
 • Purple Rain Shampoo Bar – 70 g
  Purple Rain Shampoo Bar – 70 g
  € 8,75
 • Aloë You Vera Much Shampoo Bar
  Aloë You Vera Much Shampoo Bar
  € 8,75
 • In Need of Vitamin Sea Shampoo Bar
  In Need of Vitamin Sea Shampoo Bar
  € 8,75
 • You’re One in a Melon Shampoo Bar
  You’re One in a Melon Shampoo Bar
  € 8,75
 • Shampoo Bar / Zeep Houder van Bamboe
  Shampoo Bar / Zeep Houder van Bamboe
  € 7,95
 • Chamomile Down & Carry On Shampoo Bar
  Chamomile Down & Carry On Shampoo Bar
  € 8,75
 • Tea-Riffic Shampoo Bar
  Tea-Riffic Shampoo Bar
  € 8,75
 • La Vie en Rose Shampoo Bar
  La Vie en Rose Shampoo Bar
  € 8,75
 • The Happy Panda Shampoo Bar
  The Happy Panda Shampoo Bar
  € 8,75
 • Happy Mini Reis- en Toiletzeepjes (12 stuks)
  Happy Mini Reis- en Toiletzeepjes (12 stuks)
  € 4,50
 • Shampoo Bar bewaar- en reis blikje
  Shampoo Bar bewaar- en reis blikje
  € 4,95

 Gun jezelf het beste en verwen uzelf met onze Personal Care lijn.

KLIK HIER

 

Ontdek de innovatieve huidverzorgingsproducten van Forever.

KLIK HIER

De levensduur van een plastic shampoofles? Zo lang duurt het voordat deze is afgebroken.

Heb jij wel eens nagedacht over de levensduur van een plastic shampoofles? Hoe lang het eigenlijk duurt voordat die fles shampoo, conditioner of douchegel is afgebroken? We weten allemaal dat plastic zwerfafval een probleem is.

Lees hier de blog 

Aanbieding

Toilettas Ram L Oranje € 29,95 € 11,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2020 - 2021 iluhsworld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel