En waarom ik zo ontzettend blij ben waarom ik Smateria mag verkopen in mijn webshop. 

Bags with a soul.

Sinds de oprichting van mijn webshop verkoop ik al de tassen van Smateria. Ik hou echt van dit merk. En in deze blog leg ik je graag uit waarom ik zo van Smateria houdt en ik ervan overtuigd ben dat jij ook met een tas van Smateria wilt lopen. 

Ik heb Smateria in 2012 leren kennen. In 2012 heb ik een kleine tijd gewerkt bij voor stichting die een community center had opgebouwd in Cambodja. Cambodja is het land waar Smateria ook vandaan komt. Deze stichting en Smateria hadden een samenwerking en op kantoor lagen stapels prachtige tassen in veel verschillende kleuren. Ik was verliefd. 

Ik denk dat ik sinds 2012 elk jaar minimaal 1 tas heb gekocht van Smateria. 

Toen Smateria retailers zocht in Nederland was het voor mij duidelijk, dit merk wil ik graag in mijn assortiment hebben. Op dit moment focus ik mij alleen op de reisaccessoires, de toilettassen, wat kleine tasjes en enkele reistassen. 

Wanneer ik mijn assortiment ga uitbreiden, zal ik zeker meer tassen verkopen. 

Het verhaal van Smateria, de materialen waar ze mee werken en waar ze voor staan. Alles klopt gewoon in dit plaatje. 

Smateria is een bedrijf van en door vrouwen, opgericht in 2006 door Jennifer Morellato en Elisa Lion. Ze delen een gezamenlijke passie voor creativiteit, business en duurzaamheid.

Smateria betekent het transformeren van materiaal naar een nieuw product. 

De authenticiteit van Smateria ligt in het ongebruikelijk toepassen van materialen. Inspiratie halen zij uit hun directe omgeving. Smateria maakt tassen en accessoires van gerecycled, upcycled en repurposed materialen. 

Alle producten zijn 100% ethisch gemaakt in Cambodja met een Italiaanse flair, van hoge kwaliteit en van duurzame materialen. 

Het doel van Smateria is de perfecte tas of accessoire voor jou te vinden, die aan al jouw behoeftes voldoet en die jou in staat stelt je eigen creativiteit uit te dragen: functioneel, stijlvol, duurzaam en ethisch gemaakt. Smateria streeft ernaar hippe, mooie en kleurvolle collecties te ontwikkelen en te produceren die mensen in staat stellen het leven te vieren en hun individualiteit te benadrukken. 

Bij Smateria geloven zij in gemeenschapsgevoel.

Alle producten zijn kwalitatief hoogstaand en van begin tot eind handgemaakt in hun eigen werkplaats door Khmer ambachtslieden. Zij helpen hen blijvende vaardigheden te ontwikkelen en stellen hen in staat onafhankelijk te zijn en zorg te dragen voor hun families, door concurrerende lonen te geven en gratis kinderopvang in de werkplaats. 

Smateria is er enorm trots op dat zij vasthouden aan hun corporate sociale verantwoordelijkheid die zorgdraagt voor werkgelegenheid, trainingen op hoog niveau en een continue proces voor betere werkcondities en mogelijkheden voor elke werknemer. Investeren in hun mensen en het werken met ons fantastisch loyale team, stelt ons in staat producten van de beste kwaliteit voort te brengen.

De gebruikte materialen 

Voor de productie van hun tassen, gebruikt Smateria verschillende materialen. Alle materialen zijn duurzaam en gerecycled. 

Repurposed nylon net

Geeft licht en ziel aan een industrieel materiaal. Nylon net is een multifunctioneel materiaal, voornamelijk gebruikt voor vissen of als bouwnet. In Phnom Penh wemelt het van dit materiaal. Dit was een zodanige bron van inspiratie, dat we besloten dit te gaan her gebruiken en hiervan ons 'signature' materiaal te maken. We houden ervan met de verschillende kleuren en lagen te experimenteren en creeren zo ontelbare combinaties van kleuren en texturen.

Upcycled leather

Geeft afval een tweede leven. Daar houden we het meeste van bij Smateria, afval omvormen tot iets verrassends en van hoge kwaliteit. Het leer wat we gebruiken komt van sofa fabrieken in Cambodja. We verzamelen het snij afval van de plaatselijke fabrieken en geven het een nieuw leven.

Elk stukje leer gaat door diverse handmatige bewerkingen, alvorens het als een puzzelstukje gemonteerd wordt op de buitenzijde van de tas. In nauwe samenwerking met de patroon makers, ontwerpen we unieke designs die het beste uit deze restanten halen.

Upcycled plastic

Plastic afval zakjes vervuiling is wereldwijd een 'big issue' en helemaal in Azie. Bij Smateria hebben we een manier gevonden om ze te upcyclen en gebruiken we ze als een deel van onze grondstoffen. Ze worden gewassen, gesneden en getransformeerd tot draden welke gehaakt, gebreid en geweven worden.

Door het mixen van deze nieuwe stoffen met onze netten, ontstaat onze Remix collectie. Voor dit project helpen wij een kleine groep vrouwen aan het werk, in de  buitenwijken van Phnom Penh, die anders grote moeite zouden hebben om een vaste baan te vinden.

(Bron www.smateria.nl) 

Kan jij niet wachten om mee te dragen aan dit gave concept? Koop dan snel jouw tas van Smateria in onze webshop.

 Gun jezelf het beste en verwen uzelf met onze Personal Care lijn.

KLIK HIER

 

Ontdek de innovatieve huidverzorgingsproducten van Forever.

KLIK HIER

De levensduur van een plastic shampoofles? Zo lang duurt het voordat deze is afgebroken.

Heb jij wel eens nagedacht over de levensduur van een plastic shampoofles? Hoe lang het eigenlijk duurt voordat die fles shampoo, conditioner of douchegel is afgebroken? We weten allemaal dat plastic zwerfafval een probleem is.

Lees hier de blog 

Aanbieding

Toilettas palmbomen € 11,95 € 7,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2020 iluhsworld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel