Hoe wij door het inkopen van sarongs, bijna onze vlucht misten.

In onze webshop verkopen wij prachtige sarongs, al zeg ik dat zelf. Toen wij de sarongs in Bali kregen en pas in Dubai bekeken, was ik echt heel trots. Onze eigen handgemaakte sarongs.

Maar lees je dat nou goed? We kregen de sarongs in Bali en we bekeken ze pas in Dubai? Waarom, hoor ik je denken? Ik leg je dit graag uit in deze blog. Op dat moment wel even spannend, maar achteraf eigenlijk best een grappig verhaal.

In september 2019 waren we op Bali. Deze keer waren we er eigenlijk niet zo heel lang. We waren al 1,5 week op Java geweest en waren aanwezig bij het Payung Festival en daardoor gingen we deze keer niet zo lang naar Bali. We hadden ook niet veel op de planning staan.

Vaak naar de meisjes van het Kindertehuis Garuda House Bali en daarnaast zoveel mogelijk in en bij ons eigen zwembad liggen. Zo’n type vakantie was het deze keer.

Er was één ding waar we wel naar op zoeken waren, en dat was het feit dat we voor onze webshop sarongs wilden gaan inkopen, handgemaakt. Via de schoonzus van de moeder van het kindertehuis kwamen we in contact met iemand die deze sarongs maakten. Alleen konden we er niet direct in de eerste dagen dat we op Bali waren naar toe. We waren welgeteld 10 dagen op Bali en pas 4 dagen voordat we weer in het vliegtuig zouden stappen, kwamen we in het atelier waar de sarongs gemaakt worden.

Het proces

We kregen een rondleiding door het atelier. Eigenlijk was alles buiten en sommige stukken waren overdekt. En we kregen een uitleg en demonstratie hoe de sarongs gemaakt worden. Eerst met wax worden de lijnen gemaakt en daarna worden de doeken ingekleurd. Tussendoor moeten de doeken een aantal keren gewassen en gedroogd worden. En wanneer het inkleuren is gebeurd en alles is opgedroogd, worden de randjes mooi omgezoomd.

25 sarongs in 4 dagen. 

We wilden graag 25 sarongs inkopen en oh ja, we willen ze graag meenemen als we in het vliegtuig stappen. Lukt dat binnen 4 dagen? Er werd gerekend en gepuzzeld. De beste man keek eens naar de lucht en zei toen, als het niet gaat regenen, dan moet het lukken.

Helemaal in de wolken met onze nieuwe sarongs die gemaakt zouden worden, gingen wij weer terug naar onze villa. Wel jammer natuurlijk dat we geen foto’s van de sarongs kunnen maken op het strand. Want op de dag dat we de sarongs zouden krijgen, was ook de dag dat we in het vliegtuig zouden stappen. Zoveel tijd was daar niet voor.

Op de dag dat we het vliegtuig in zouden stappen, zouden we om 16:00 uur worden opgehaald om naar het vliegveld te gaan. En om 15:30 uur waren de sarongs er nog niet. Toch een beetje lichtelijk in paniek. De koffers waren ingepakt, maar nog niet dicht. Bellen, whatsappen en ja hoor, ze waren onderweg.

Om 15:45 uur waren ze er en konden we de sarongs in ontvangst nemen. Tijd om ze bekijken hadden we niet. Direct in de koffer. Koffer dicht en wegen.

Ai, veel te zwaar natuurlijk. We hadden dit van te voren wel gedacht, maar namen de gok. Snel nog een aantal in de handbagage proppen. Tussen de lenzen in de cameratas van Jeroen, in mijn handtas, overal werden sarongs tussen gepropt. De koffers deden we dicht, rugtas mee en we stapten met een voldaan gevoel in de taxi naar het vliegtuig.

Dubai

Midden in de nacht kwamen we aan in Dubai. We gingen naar een redelijk nieuw hotel. Kregen midden in de nacht een upgrade en staarden vol ongeloof in de nacht naar de prachtige stad.

Eerst tijd om te slapen en morgen de koffers openen.

Bij daglicht haalden we de sarongs uit onze koffers en konden we ze eindelijk bewonderen. Wat waren ze ongelofelijk gaaf geword

Toch wel een beetje trots dat we deze sarongs zelf hebben laten maken. Het design, de kleuren alles hebben we zelf uitgezocht.

Een klein atelier bij een huis in Bali. Vader tekent de lijnen en kleurt de sarongs in. Moeder zoomt de randen om. En de jonge dochter loopt vol trots door het atelier heen.

De wereld is mooi.

Mijn gedachte hierachter? De wereld is mooi. De wereld heeft zoveel moois te bieden. Meisjes in ontwikkelingslanden gaan naar school en laten hun dromen uit komen. Een kunstenaar maakt prachtige sarongs en zijn vrouw zoomt de randen om en houdt zich bezig met de administratie. De sarongs worden verkocht vanuit zijn kleine atelier.

Twee totaal verschillende dingen, maar die absoluut samen kunnen gaan.

Want door deze twee met elkaar te gaan verbinden, ontstaat er een prachtige webshop.

Een webshop waar duurzame en fairtrade producten worden verkocht. Producten die worden ingekocht bij die kleine families of ateliers, zodat zij een goed bestaan hebben. En met het verkopen van de producten, gaat een deel van de opbrengst naar de meisjes van het kindertehuis Garuda House Bali, zodat zij naar school gaan.

Sorteer op
 • Sarong Bali
  Sarong Bali
  € 24,95
 • Sarong Bali
  Sarong Bali
  € 24,95
 • Sarong Bali
  Sarong Bali
  € 24,95
 • Sarong Bali
  Sarong Bali
  € 24,95
 • Sarong Bali
  Sarong Bali
  € 24,95

 Gun jezelf het beste en verwen uzelf met onze Personal Care lijn.

KLIK HIER

 

Ontdek de innovatieve huidverzorgingsproducten van Forever.

KLIK HIER

De levensduur van een plastic shampoofles? Zo lang duurt het voordat deze is afgebroken.

Heb jij wel eens nagedacht over de levensduur van een plastic shampoofles? Hoe lang het eigenlijk duurt voordat die fles shampoo, conditioner of douchegel is afgebroken? We weten allemaal dat plastic zwerfafval een probleem is.

Lees hier de blog 

Aanbieding

Toilettas Nick L grijs € 24,95 € 14,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2020 iluhsworld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel